Támogasd adód 1%-val a Magyar Barlangi Mentőszolgálatot!


Ebben az évben is lehetőség van arra, hogy befizetett adód 1%-t ne az állam, hanem egy általad megnevezett társadalmi szervezet kapja.
A Magyar Barlangi Mentőszolgálat kiemelten közhasznú szervezet, így jogosult az SZJA-1%-ok elfogadására. A székhely változása miatt változott az adószámunk! Az új adószám: 18005598-2-41 A személyi jövedelem adó 1% erre a számra küldhető.

Támogatásokat szívesen fogadunk, a BMSZ bankszámlaszáma: 16200137-00187628

Számlavezetőnk a MagNet bank, mely a civil szervezeteket támogatja.

Segédkeztünk az Országos Mentőversenyen Hajdúszoboszlón

2012. május 18.-án Az Országos Mentőszolgálat Hajdúszoboszlón rendezte meg mentőversenyét, melyre a Magyar Barlangi Mentőszolgálatot is felkérték a szervezés lebonyolításához segítőnek. Feladatunk a verseny egyik állomásának kiépítése, és üzemeltetése volt. Itt két nehezen megközelíthető helyen található sérülthöz kellett eljuttatni a versenyzők csoportjainak tagjait kötéltechnika segítségével. Az állomáson Dr. Temesvári Péter és Kiss Zoltán képviselte a BMSZ-t.
A feladat ami a mentőkre várt: feljutni egy romos ház második emeltére, és onnan leereszkedni a súlyos sérülthöz meghatározott időközönként (3perc) és meghatározott sorrendben (gépkocsivezető, mentőápoló, mentőtiszt).


Néhány mentőnek a tériszony miatt nem kis bátorságot jelentett az ereszkedés, de végül mindenki sikeresen vette az akadályt. Az eseményről az OMSZ weblapján ide kattintva olvashat. Fotók: Valics Dezső (OMSZ)