Támogasd adód 1%-val a Magyar Barlangi Mentőszolgálatot!


Ebben az évben is lehetőség van arra, hogy befizetett adód 1%-t ne az állam, hanem egy általad megnevezett társadalmi szervezet kapja.
A Magyar Barlangi Mentőszolgálat kiemelten közhasznú szervezet, így jogosult az SZJA-1%-ok elfogadására. A székhely változása miatt változott az adószámunk! Az új adószám: 18005598-2-41 A személyi jövedelem adó 1% erre a számra küldhető.

Támogatásokat szívesen fogadunk, a BMSZ bankszámlaszáma: 16200137-00187628

Számlavezetőnk a MagNet bank, mely a civil szervezeteket támogatja.

Együttműködés a Fővárosi Tűzoltósággal

Egyeztetéseket követően a BMSZ együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Tűzoltó Parancsnoksággal a működési területükön belül bekövetkező, nehezen megközelíthető helyeken (sziklafalak, meredek hegyi terepek, stb.) történő balesetek során sérült emberek mentéséről. Az együttműködés keretein belül az első közös gyakorlatot 2010. november 19-én tartottuk a Pál-völgyi kőfejtőben. A bemutató során két hordágyban két „sérültet” szállítottunk el a tűzoltó kollégákkal közösen a Harcsaszájú-barlang bejáratától a kőfejtő aljába. Az egyik sérültet két feszített kötélhídon, a másikat körbe az ösvényen transzportáltuk. A tűzoltók időközben felállítottak (felfújtak) a kőfejtő aljában egy nagy orvosi sátrat, ahova a sérülteket beszállították, ellátták. A bemutatón az együttműködést kölcsönösen jónak ítéltük meg, az azt követő beszélgetésekből egyértelműen azt érzékeltük, hogy a tűzoltók is egy fontos hiánypótló szerződésnek tekintik a megállapodásunkat. A rendezvényen a sajtó is képviseltette magát, az ATV híradójának utolsó két és fél percében itt vagyunk megtekinthetőek.
























Horváth Richárd beszámolója alapján