Támogasd adód 1%-val a Magyar Barlangi Mentőszolgálatot!


Ebben az évben is lehetőség van arra, hogy befizetett adód 1%-t ne az állam, hanem egy általad megnevezett társadalmi szervezet kapja.
A Magyar Barlangi Mentőszolgálat kiemelten közhasznú szervezet, így jogosult az SZJA-1%-ok elfogadására. A székhely változása miatt változott az adószámunk! Az új adószám: 18005598-2-41 A személyi jövedelem adó 1% erre a számra küldhető.

Támogatásokat szívesen fogadunk, a BMSZ bankszámlaszáma: 16200137-00187628

Számlavezetőnk a MagNet bank, mely a civil szervezeteket támogatja.

Lezuhant turista mentése a Dobogókői Rezső-kilátó szikláitól

2012. március 24-én szombaton egy szép napos délutánon érkezett a riasztás a Barlangi mentőszolgálathoz, hogy a Dobogókő közelében lévő függőleges sziklafalról lezuhant egy turista. A helyszínre riasztott Országos Mentőszolgálat Szentendrei rohamkocsija, valamint a légimentők helikopterének személyzete a sérültet a nehéz terepviszonyok közepette meg tudta közelíteni, és ellátásban tudta részesíteni. A fiatalember súlyos, eszméletlen koponyasérült volt, akinek a nehéz terepviszonyok közötti szállításában az Országos Mentőszolgálat a Barlangi mentők és a tűzoltóság segítségét kérte. A helyszínre riasztott Barlangi Mentőszolgálat akciócsoportja a meredek sziklafalban kötélpályát épített ki, melyen a sérültet a szentendrei és pomázi tűzoltókkal közösen - folyamatos orvosi kontroll és lélegeztetés mellett- a meredek hegyoldalból a fennsíkon állomásozó tűzoltósági terepjáróhoz tudták szállítani. A terepjáróval sikerült a bajbajutottat a helikopterig transzportálni. Az akcióban 18 barlangi mentő és mintegy 30 tűzoltó vett rész a Pomázi, valamint a Szentendrei tűzoltóságból. Az akciót követően a tűzoltók és a barlangi mentők elhatározták, hogy a közeljövőben közös gyakorlatot szerveznek, hiszen az utóbbi idők felszíni mentései rávilágítottak arra, hogy a hasonló körülmények között szerencsétlenül járt balesetesek megmentésének érdekében együttműködésünk szorosabb alapokra helyezése a hasonló balesetek megoldásában kulcsfontosságú, és messzemenőkig a sérült érdekeit szolgálja. A TV2 Klub összeállítását ide kattintva, az RTL Klub összeállítását ide kattintva tekinthetitek meg, lejjebb a tűzoltók felvétele tudósít az esetről: