Támogasd adód 1%-val a Magyar Barlangi Mentőszolgálatot!


Ebben az évben is lehetőség van arra, hogy befizetett adód 1%-t ne az állam, hanem egy általad megnevezett társadalmi szervezet kapja.
A Magyar Barlangi Mentőszolgálat kiemelten közhasznú szervezet, így jogosult az SZJA-1%-ok elfogadására. A székhely változása miatt változott az adószámunk! Az új adószám: 18005598-2-41 A személyi jövedelem adó 1% erre a számra küldhető.

Támogatásokat szívesen fogadunk, a BMSZ bankszámlaszáma: 16200137-00187628

Számlavezetőnk a MagNet bank, mely a civil szervezeteket támogatja.

Ismét ernyőst, és ernyőt mentettünk

2012 szeptember 8-án szombaton este hét óra körül Szabó Lénárd barlangi mentő telefonjára érkezett hívás, hogy Pásztó közelében a Nyikom leszállóhelynél egy siklóernyős akadt fel egy magas fára.
 
Némi töprengés és telefonálás után két fő barlangi mentő elindult a helyszínre. A gépkocsival elérhető helytől még kb. húsz perc gyaloglás után egy meredek hegyoldalban, mintegy 10 m magasságban egy vadcseresznye fa lombjai között rekedt a pilóta. A fa kimászása, és a sérült leeresztése mintegy 10-15 percet vett igénybe, az ernyő épségben "megmentése" már tovább tartott.  
 
Később egy másik, bár közeli helyen még egy felakadt ejtőernyőt kellett leszedni.Az esemény után az oktatókkal elbeszélgettünk, és abban maradtunk, hogy keresni fogjuk egymással a kapcsolatot, és az együttműködés legkedvezőbb formáját a jövőre nézve.
 
Horváth Richárd és Szabó Lénárd összefoglalója alapján